Inskolning

Då det för många hundar är lite slitigt att byta miljö, vill vi göra en så kallad inskolning. Först ses du, jag och din hund. Tillsammans går vi en liten promend så att vi kan bekant oss med varandra på ett avslappnat sätt. Under promenaden visar jag omgivningen, samtidigt får jag möjlighet att lära känna din hund och du kan fråga om du undrar över något. 

Efter vår promenad får du ett kontrakt som du kan ta med dig hem och läsa igenom i lugn och ro. Det är viktigt att allt känns bra, så sov gärna på saken. 

Undrar du över något är det bara att ringa.

Bestämmer du dig för att ge oss förtroendet att ta hand om din hund, gör vi gemensamt upp om hur inskolningen för just er ska se ut.

 

En dag på dagiset:

Man kan säga att dagen är indelad i tre olika pass. Förmiddagen och eftermiddagen ägnas åt rastning, lek och bus, medans vi alltid har det lungt mitt på dagen.

Middagspasset innebär mat för de som äter mitt på dagen (du tar med dig hundens egna, det som den är van vid) och sen ren avkoppling. Vi släcker till en mjukare belysning och drar ner på tempot, så att alla kan komma till ro och vila. Det är lika viktigt att vila och koppla av, som att springa och busa.

Detta är inget fast schema utan jag anpassar dagen efter hur hundarna känns. Ibland är de väldigt pigga och då går vi lite längre och ibland är de lite trötta och då vilar vi lite mer. Så tiderna stämmer inte på minuten, men ungefär så här ser en dag ut:

 

7.30-9         Inlämning av hundar

9-12            En lång och aktiv promenad

12              Mat för de hundar som äter lunch

12-14         Vila

 

14-15         Promenad eller aktivering  i hagen

 

15.30-17.30    Hämtning av hundar

 

 

Om mig:

 

Jag som äger Rödbo hunddagis heter Petra Plumridge. Här ute på landet bor jag med min man och våra tre Springer spaniels, och två katter. Genast när vi flyttade hit för lite mer än 10 år sedan, kände vi att det var en liten oas för oss. Vi arbetade i Göteborg båda två och Lid  (som betyder kulle) är en otrolig kontrast till stan. Vi slogs av vilket lugn som infinner sig efter bara ett par minuter, och detsamma säger våra vänner som kommer på besök. Det här skulle vi önska att fler får möjlighet att uppleva och det är den känslan jag skulle vilja erbjuda era hundar.

Jag har genomgått den nya utbildningen till hunddagis och pensionats föreståndare och uppfyller därmed alla nya krav som Jordbruksverket ställer på hundverksamhet från och med 2012. Utbildningen har skett genom Hundenshus i Göteborg.

Jag har en gällande ansvarsförsäkring till företaget.

 


Kontakt

rodbohunddagis.se

Vägen till Lid 10
Kungälv / Göteborg
44290


Petra Plumridge
0708986462