Hälsa på

Innan man börjar hos oss får man komma på ett besök med din hund. Här får vi möjighet att träffa dig och din hund samtidigt som vi får visa dig dagiset och dess omgivining. Beroende på hur din hund är för den träffa en eller flera av våra hundar i flocken.
Efter besöket får du med dig ett kontrakt så att du kan gå hem och läsa i lugn och ro.
Bestämmer du dig för att ge oss förtroendet att ta hand om din hund, gör vi gemensamt upp om hur inskolningen för just er ska se ut. Finns det inte plats så sätter vi upp er på vår väntlista.

 

Inskolning

Då det för många hundar är lite slitigt att byta miljö, vill vi göra en så kallad inskolning. 
Denna dagen är kl 9.00 -12.00
Ni kommer kl 9, vår då är alla andra hundar på plats och vi kan ta emot er utan att ni behöver ta hänsyn till andra hundar som ska komma.
Under inskolningen tar vi er hund på en promenad, den kommer att få vara en stund i vår rasthage samt en stund inne på dagiset så att den ska bli bekant med alla våra delar av dagiset. 

 

En dag på dagiset:

Man kan säga att dagen är indelad i tre olika pass. Förmiddagen och eftermiddagen ägnas åt rastning, lek och bus, medans vi alltid har det lungt mitt på dagen.

Middagspasset innebär mat för de som äter mitt på dagen (du tar med dig hundens egna, det som den är van vid) och sen ren avkoppling. Vi släcker till en mjukare belysning och drar ner på tempot, så att alla kan komma till ro och vila. Det är lika viktigt att vila och koppla av, som att springa och busa.

Detta är inget fast schema utan jag anpassar dagen efter hur hundarna känns. Ibland är de väldigt pigga och då går vi lite längre och ibland är de lite trötta och då vilar vi lite mer. Så tiderna stämmer inte på minuten, men ungefär så här ser en dag ut:

 

7.30-9         Inlämning av hundar

9-12            En lång och aktiv promenad

12              Mat för de hundar som äter lunch

12-14         Vila

 

14-15         Promenad eller häng  i hagen

 

15.30-17.30    Hämtning av hundar

 

 

Om mig:

 

Jag som äger Rödbo hunddagis heter Petra Plumridge. Här ute på landet bor jag med min man och våra tre Springer spaniels, och två katter. Genast när vi flyttade hit för lite mer än 10 år sedan, kände vi att det var en liten oas för oss. Vi arbetade i Göteborg båda två och Lid  (som betyder kulle) är en otrolig kontrast till stan. Vi slogs av vilket lugn som infinner sig efter bara ett par minuter, och detsamma säger våra vänner som kommer på besök. Det här skulle vi önska att fler får möjlighet att uppleva och det är den känslan jag skulle vilja erbjuda era hundar.

Jag har genomgått den nya utbildningen till hunddagis och pensionats föreståndare och uppfyller därmed alla nya krav som Jordbruksverket ställer på hundverksamhet från och med 2012. Utbildningen har skett genom Hundenshus i Göteborg.

Jag har en gällande ansvarsförsäkring till företaget.

 


Kontakt

rodbohunddagis.se

Vägen till Lid 10
Kungälv / Göteborg
44290


Petra Plumridge
0708986462